2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Jogurtiniai keksiukai

Receptas iš Saulėtos virtuvės. Keksiukai purūs, ne per saldūs, nesausi. Galima į tešlą įmaišyti įvairių vaisių gabaliukų ar uogų. Originaliam recepte buvo naudojami obuoliai, aš naudojau abrikosus, manau, skanu dar skanu būtų su ananasais, persikais, vyšniomis ar mėlynėmis.

Reikės: 280 g miltų
             130 g cukraus
             1,5 šaukštelio kepimo miltelių
             žiupsnelis druskos
             325 g jogurto (aš naudojaus natūralų)
             2 kiaušinių
             5 šaukštų aliejaus
             1 šaukštelio vanilinio cukraus
             vaisių ar uogų

Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde suplakti kiaušinius, jogurtą, aliejų ir vanilinį cukrų. Plakinį įmaišyti į miltų mišinį. Sudėti mažais gabaliukais pjaustytus vaisius ar uogas. Atsargiai išmaišyti. Tešlą dėti į keksiukų formeles, užpildant 3/4 formelės. Kepti 190 C orkaitėje, kol paviršius gražiai apskrus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą